ericaeklund

Mina tjänster

Jag utgår från där du är

Mina styrkor som lektör är att jag ser vad just ditt manus behöver. Jag hjälper dig att upptäcka dina styrkor och använda dem för att arbeta med svagheterna.

Som pedagog är jag van att framföra min feedback så att det blir tydligt för dig vad som behöver utvecklas utan att du behöver känna dig trampat på tårna.  Jag vet att det kan kännas otäckt att lämna ifrån sig sin text men jag lovar att vårda den med ömhet och respekt. 

Efter att ha arbetat under lång tid med ditt manus är det lätt att du blir blind för din egen text.  Jag hjälper dig att se manuset med nya professionella ögon. Genom de frågor som jag ställer till dig och till texten får du vägledning i din kommande bearbetning.

Mitt uppdrag är att hjälpa dig att utveckla ditt skrivande så att du kommer närmare dina mål.

Min erfarenhet säger att alla manus kan bli riktigt bra med rätt bearbetning. 

Vad behöver du just nu?

Den vanligaste arbetsgången är att du bokar ett lektörsutlåtande när du är färdig med ditt råmanus. Ett tips är att först använda dig av testläsare för att bearbeta så mycket du kan innan du skickar till lektör. En redaktör anlitar du efter att ditt manus blivit lektörläst och det absolut sista manuset behöver innan tryck är en korrekturläsning. Behöver du någon att bolla med så är det en god idé att boka ett coachande samtal. Vill du ha kontinuerlig support är min medlemstjänst VÅGA skriva något för dig.

lektörläsning

Investering:
3000 kr + 12 öre/ord + moms

redaktörläsning

Investering:
28 000 kr + moms (upp till 250 sidor)

COACHANDE SAMTAL

Investering:
1494 kr/timme

Författarcoaching

Författarcoaching är för dig som vill ha min fulla uppmärksamhet på både dig och texten medan du skriver. Jag kan vara med redan på idéstadiet eller komma in senare. I författarcoachingen ingår samtal och textrespons.  Det är dina behov som styr upplägget. Priset varierar beroende på hur lite eller mycket du vill att jag arbetar med din text samt hur ofta du vill att vi ses digitalt.
Kontakta mig för offert. 

KICK OFF

Har du svårt att komma igång med ditt manus? Då har jag ett upplägg som får igång dig och ditt skrivande! Med både coachande samtal och textrespons ser vi tillsammans till att du kickar igång på rätt sätt!

Spökskrivning

Det kan finnas många olika anledningar till att du vill att jag ska skriva boken åt dig. Kanske har du inte tiden? Kanske tycker du inte att din skrivförmåga räcker till?

Kontakta mig för ett första samtal och offert. (ericaeklund@manuskonsult.se)

Pris mellan 1000 kr-1700 kr ex moms per sida. 

Vill du ha stöd längs vägen?

Våga skriva är medlemstjänsten för dig som bestämt dig för att ta ditt skrivande på allvar. Ditt manus ska inte bli liggande i en byrålåda eller i en mapp på datorn. Istället ska du komma i mål och din bok ska stå i bokhyllor över hela världen.

Ja, jag tror på att våga tänka stort och inte begränsa sina möjligheter.  VÅGA skriva är en gemenskap där den gemensamma nämnaren är kreativt skrivande. Tillsammans med mig och gruppen hittar du de rutiner som fungerar för dig, du utvecklas genom våra coachande träffar och ingår i en grupp där du alltid kan ställa de frågor som dyker upp under din skrivprocess.


"När jag skickade in mitt debutmanus till Erica Eklund var jag nervös. Vad skulle hon tycka och hur många nedslag skulle det bli? Skulle jag fortfarande tro på min text och min författardröm? Då jag fick tillbaka texten ögnade jag igenom omdömet och kände mig glad och trygg. När jag sedan gick igenom utlåtande noggrant och min text utifrån det blev manuset så mycket bättre! Konstruktiva förslag, positiva uttalanden och en noggrann genomgång av även små detaljer gjorde att jag kände mig trygg med att manuset var färdigt när jag redigerat utifrån råden jag fått. Jag kan verkligen rekommendera Erica Eklund som lektör!"

Caroline Stenberg

"Jag hade inte kunnat få en bättre lektör än Erica. Hon är tydlig och ställer frågor som får mig som författare att tänka till, snarare än att hon går in och ändrar. Med Erica har jag både utvecklat, förfinat och behållit mitt eget språk."

Aline Lilja Gladh