ericaeklund

Mitt författarskap

Redan som tioåring drömde jag om att bli författare. Jag sparade pengar i en vacker ask och när jag lyckats få ihop sjuhundra kronor köpte jag en skrivmaskin. Jag skrev glada berättelser om vanliga familjer samtidigt som jag slukade bok efter bok från både min egen och mammas bokhylla.

Jag var tidigt intresserad av språk och läste både tyska och franska på gymnasiet. Efter ett år i Berlin visste jag att jag skulle arbeta med språk på något sätt och det resulterade i fem års universitetsstudier till gymnasielärare i svenska och tyska. Under tolv år arbetade jag med att få tonåringarna att se det mäktiga i läsning och parallellt med mitt jobb som lärare började jag skriva på min egen roman.

Jorden skälver, marken gungar är en självbiografisk roman som handlar om mig om min pappa. Med boken vill jag beröra, jag vill gripa tag i läsaren och gestalta ett tragiskt livsöde.

Min pappa var alkoholist redan långt innan jag föddes och jag vill berätta vår story. Han älskade att skriva och hade en dröm om att skriva om sitt liv. Då han inte lyckades bryta sitt missbruk utan dog vid fyrtiofyra års ålder skriver jag vår berättelse.

Jag vill berätta pappas story men också min egen. Hur är det att växa upp med en pappa som hela tiden väljer alkoholen? I boken får läsaren följa min pappas perspektiv från sex års ålder och när jag föds löper våra perspektiv parallellt genom boken. Jag vill att läsaren ska se människan bakom missbruket och få en större förståelse för ett samhällsproblem som är ett av våra största.


Förbeställ ett eller flera signerade exemplar

Välj mellan att få boken hemskickad eller att hämta den hos mig i Norrköping! Vill du ha boken signerad till någon annan än dig själv ber jag dig skicka ett mejl till mig: ericaeklund@manuskonsult.se så att jag får rätt namn! 


I media

Tidigare publiceringar

Trots att jag skrivit under större delen av mitt liv dröjde det innan jag vågade skicka in text till förlag. Första gången skickade jag en novell till Ariton Förlag som sökte noveller till en antologi som heter Under en fika i Svea rike. Jag skrev en novell om utmattning, en novell som jag är mycket stolt över och det var en sådan lycka när förlaget tyckte om den och ville ha med den i antologin. Andra gången sökte Ordberoende Förlag noveller till en julsamling, Under misteln och även där fick jag lyckan att var med! Jag tror att dessa antologier gav mig det jag behövde för att våga skicka in ett helt manus! Det är ett utmärkt sätt att testa sina vingar!