ericaeklund

Mitt författarskap

Redan som tioåring drömde jag om att bli författare. Jag sparade pengar i en vacker ask och när jag lyckats få ihop sjuhundra kronor köpte jag en skrivmaskin. Jag skrev glada berättelser om vanliga familjer samtidigt som jag slukade bok efter bok från både min egen och mammas bokhylla.

Jag var tidigt intresserad av språk och läste både tyska och franska på gymnasiet. Efter ett år i Berlin visste jag att jag skulle arbeta med språk på något sätt och det resulterade i fem års universitetsstudier till gymnasielärare i svenska och tyska. Under tolv år arbetade jag med att få tonåringarna att se det mäktiga i läsning och parallellt med mitt jobb som lärare började jag skriva på min egen roman.

Jorden skälver, marken gungar är en självbiografisk roman som handlar om mig om min pappa. Med boken vill jag beröra, jag vill gripa tag i läsaren och gestalta ett tragiskt livsöde.

Min pappa var alkoholist redan långt innan jag föddes och jag vill berätta vår story. Han älskade att skriva och hade en dröm om att skriva om sitt liv. Då han inte lyckades bryta sitt missbruk utan dog vid fyrtiofyra års ålder skriver jag vår berättelse.

Jag vill berätta pappas story men också min egen. Hur är det att växa upp med en pappa som hela tiden väljer alkoholen? I boken får läsaren följa min pappas perspektiv från sex års ålder och när jag föds löper våra perspektiv parallellt genom boken. Jag vill att läsaren ska se människan bakom missbruket och få en större förståelse för ett samhällsproblem som är ett av våra största.


 "Hela boken gick i orange och gult, jag njöt av miljöbeskrivningarna, årtiondena som passerade i vårt gamla Sverige. Varenda svordom kändes naturlig när misären och smärtan plågade på. En fantastisk bok om något viktigt, beroendesjukdomen, den som finns överallt i vårt samhälle. Tack för en fantastisk bok." 

M Nilsson

"Så vacker skrivet om något så svårt. Det var länge sedan jag blev så tagen av en bok."
Petter Edlund
"Mycket stark historia med hög igenkänningsfaktor. Otroligt bra skriven" För första gången på länge får en bok 5 stjärnor av mig!"
Gunilla Johnson
"En fin gestaltning av det inre livet hos en av grabbarna på bänken, som också var författarens far. Dessutom en hjärtnypande skildring - helt tan sentimentalitet - om en duktig liten flicka som alltid, med ett leende, tar ansvar för att vara den vuxna i rummet. Läs den!"
Lena 

Beställ ett eller flera signerade exemplar
Välj mellan att få boken hemskickad eller att hämta den hos mig i Norrköping! Vill du ha boken signerad till någon annan än dig själv ber jag dig skicka ett mejl till mig: ericaeklund@manuskonsult.se så att jag får rätt namn! 


I media

Arttikel i Allas

Personlig intervju om mig och min bok Jorden skälver, marken gungar

Artikel i Norrköpings tidningar

Artikel om mig och min bok Jorden skälver, marken gungar

Artikeln i Ålandstidningen

Gäst i sommarsoffan på Åland, mitt sommarparadis. 

Norrköping lounge

Så tacksam över att få gästa Norrköpings alldeles egen podcast "Norrköping lounge". Ett fint samtal om min resa och om min bok Jorden skälver, marken gungar. 

Tidigare publiceringar

Trots att jag skrivit under större delen av mitt liv dröjde det innan jag vågade skicka in text till förlag. Första gången skickade jag en novell till Ariton Förlag som sökte noveller till en antologi som heter Under en fika i Svea rike. Jag skrev en novell om utmattning, en novell som jag är mycket stolt över och det var en sådan lycka när förlaget tyckte om den och ville ha med den i antologin. Andra gången sökte Ordberoende Förlag noveller till en julsamling, Under misteln och även där fick jag lyckan att var med! Jag tror att dessa antologier gav mig det jag behövde för att våga skicka in ett helt manus! Det är ett utmärkt sätt att testa sina vingar!